This workshop is intended for locals and it’ll be in Slovenian language. Mentor is Anže Grabeljšek

KAJ?
Enodnevna delavnica analogne fotografije. Imeli boste priložnost fotografirati z različnimi prečudovitimi analognimi fotoaparati kot so Hasselblad C500, dvooka Mamiya C330, legendarni delovni konj Nikon F3 in pa tudi fotografirali bomo z velikoformatno 4×5″ mehovko. Za bonus, pa se bomo naučili fotografirati na foto-papir, na papirni negativ, in to s 110 let starim fotoaparatom, Kodak Folding Brownie 3A. Fotografirali bomo na črnobele filme in tudi takšne bodo tudi ročno razvite fotografije.  Mentor delavnice je Anže Grabeljšek, delavnica pa je zasnovana pod vodstvom Boruta Peterlina.

VSEBINA DELAVNICE:

  • Seznanjanje s fotoaparati, bodisi našimi, bodisi tistimi, ki jih prinesete s seboj.
  • Fotografirali bomo ob reki Krki. Najpogostejši motivi so portetiranje drug drugega in pa krajinska fotografija.
  • Seznanjanje z navijanjem filmov na spirale in vstavljanjem v doze
  • Razvijanje filmov
  • Seznanjanje s temnico, rdeča luč, povečevalniki, različni foto-papirji
  • Povečevanje fotografij
  • Razvijanje, fiksiranje in pranje fotografij
  • Sušenje
  • Prezentacija

KJE?
Na žago 4, Straža pri Novem mestu, Slovenia (45°47’07.1″N 15°04’35.4″E – Google maps)  Atelje je dejansko v stavbi majhne železniške postaje, z vhodom s strani tirov, ne s strani ceste. Prek ceste je Picerija Ravbar.

KDAJ?
V soboto, 25. marca 2023.

URNIK?
Zbiramo se od 8:30, začetek delavnice je ob 9h, kosilo je ob 12h in zaključek delavnice bo predvidoma med 18. in 19. uro.

ZA KOGA?
To je osnovni tečaj analogne fotografije, pri katerem boste lahko uporabljali svoje fotoaparate in pa tudi naše fotoaparate, kot so Hasselblad C500, Mamiya C330, Nikon F2, Linhof 4×5″, pač najlepši fotoaparati kadarkoli narejeni.

MATERIAL?
Filmi, razvijalci, fiksirji in foto-papir, bo na voljo na delavnici in so všteti v ceno. Razvite fotografije in filme vzamete s sabo, domov.

CENA?
Cena delavnice je 90 EUR, mlajši od 25 let so deležni 33% popusta, kar znaša 60 EUR. Davek je všetet v ceno.

REZERVACIJA?
Delavnica je omejena na 6 ljudi. Svoje mesto si lahko rezervirate s plačilom rezervacije, ki znaša 30 EUR. Rezervacija, v primeru posameznikove odpovedi, se ne vrača. Preostal znesek se plača teden dni pred delavnico. Plačilo je možno prek bančnega nakazila ali prek paypal sistema.

MENTOR: Anže Grabeljšek

PRIJAVE NA ELEKTRONSKI NASLOV: borutpeterlin@gmail.com  Mentor, Anže Grabeljšek, je dosegljiv za več informacij na telefon: 040 704 845

Anže Grabeljšek, mentor

Anže Grabeljšek, mentor

REFERENCE MENTORJA ANŽETA GRABELJŠKA:

Anže Grabeljšek je diplomant VIST fakultete. Za diplomsko delo je sam naredil velikoformatno kamero s katero je fotografiral po postopku kalotipija. Ta postopek je leta 1839 predstavil javnosti izumitelj fotografije, Henry Fox Talbot. Anže Grabeljšek pa se spozna tudi na druge fotografske postopke 19. stoletja, med drugim tudi na mokri kolodij na steklu, saj je vrsto let asistiral Borutu Peterlinu. Kar nekaj let pa je poučeval na VIST fakulteti tehnike razvijanja fotografij in filmov.